Tak tylko pamiętajcie ze to nie czyta danych z radia tylko czyta dane idące do radia czyli ściąga z wiązki kabli która chyba nie została zmodyfikowana. On za pośrednictwem wiązki idącej do radia szczytuje dane z auta i wysyła na zegary. Więc jesli wiązka nie została zmieniona a z tego co wiem nie to będzie działać. Dziś sie dowiem czy działa
[O2] Obowiązkowa zabawka dla O2 :-)
Zwiń
X
-
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
dowiedz sie tez czy dziala jesli ma sie BT Premium ( na stronie pisza ze nie), bo jesli tak i dziala w FL to.... treba bedzie kupic- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez shadozmienił się protokół
Zamieszczone przez neck99Tak tylko pamiętajcie ze to nie czyta danych z radia tylko czyta dane idące do radia czyli ściąga z wiązki kabli która chyba nie została zmodyfikowana. On za pośrednictwem wiązki idącej do radia szczytuje dane z auta i wysyła na zegary. Więc jesli wiązka nie została zmieniona a z tego co wiem nie to będzie działać. Dziś sie dowiem czy działa
Komentarz
-
-
shado, zorientuje sie i co do tego BT i FL-el
jako ciekawostka
Świece żarowe grzeją tak długo aż woda nie osiagnie 30 stopni. Czyli na postoju po ok 4-5 minutach przy temp -1`C.i Olej ma wtedy ok 25`C.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
boost p
Zamieszczone przez neck99Świece żarowe grzeją tak długo aż woda nie osiagnie 30 stopni. Czyli na postoju po ok 4-5 minutach przy temp -1`C.i Olej ma wtedy ok 25`C.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyNa forum Passata, albo Golfa, dowiedziałem się, że na zimnym silniku świece grzeją do momentu kiedy przekroczymy określoną ilość obrotów. U mnie na przykład gdy na zimnym lub słabo rozgrzanym silniki przekroczę 2500rpm to słyszę tyknięcie - w tedy wyłącza się grzanie świec - kiedy obroty spadają poniżej 2500rpm znów słychać tyknięcie i w tedy się grzeją. Po osiągnięciu pewnej temperatury silniku owo tyknięcie już nie występuję.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyZamieszczone przez neck99Cena nie jest fajna bo kosztowało mnie to ok 800zł
Szkoda, że nie ma czegoś takiego do O1.
Kiedyś zachciało mi się komputerka pokładowego w starym samochodzie. A że koreańczycy nawet zegarek dawali w "opcji" trzeba było sobie poradzić.
Koszt całości ok. 150-200zł - a miało toto więcej f-cji niż komputer w Skodzie.
Podłączenie w O1 myśle że też łatwe (zasilanie, zasilanie po włączeniu świateł, sygnał z czujnika drogi i sygnał z jednego wtryskiwacza).
Pokazywał spalanie chwilowe i średnie (do tego miał historie z 250 ostatnich przejazdów), przejechaną drogę, czas jazdy, temperature wewnętrzną i zewnętrzną, napięcie na aku, prędkość średnią, maksymalną, chwilową...
nawet miał pomiar na 1/4mili
I była wersja na 2 paliwa (gaz i benzyna).
Jakby kogoś temat ZAINTERESOWAŁ (klikamy)
Komentarz
-
-
mrrudzin, Większość z opisanych funkcji to MFA O1 już ma. Mi na przykład zależy na tym, aby za pomocą jednego takiego elektronicznego wskaźnika, można było odczytać:
- temp. oleju,
- ciśnienie oleju,
- doładowanie,
- EGT też może być,
P.S. Nie miałem czasu przejrzeć linku.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Co do boost p to musze usiasc z laptopem w aucie i zobaczyc co w wagu pokazuje takie wartosci Ale jest zimno i jakoś na razie mi sie nie pali
Wartosc ta skacze od 0.00 do 0.80 i pewnie wiecej w zaleznosci od buta
A co do grzania świec to sprawdzone juz kilka dni. Na 100% kiedy woda ma 30`C wyłączają sie świece. Olej ma wtedy ok 25`C. Czyli tak jak wspomniałem 4-5 minutek na postoju lub 2 minutki i ok kilometr drogi spokojna jazdaOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
A więc tak chłopaki :
przy wiecej jak dziesiec sztuk czyli juz prawie mamy cena jest super : 530zł z wysyłką !!
szybko niech sie zbiora jeszcze 2 osoby musze miec co najmniej 10 sztukOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
1. Maru 123
2.loru (wstępnie)
3. GrUzLiK (wstępnie)
4. blackspot
5. Nexus6
6.piramida
7. sesik
8. oprawca
9. Luca"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
super to jeszcze 1 osoba i wysyłam zamówienie rozumiem ze te wszytkie 9 osób reflektuje ??
BTW: z informacji jakie uzyskałem to do FL powinno działać ale nie wiedza bo nie testowali. Napisali ze wszystkie powinny działać. jak będzie możliwość sprawdzicie a jak by co sie odsprzeda bo chętnych będzie bo cena spoko
The item is working all model on a Skoda 1Z base (Oktavia II)
The item is not suitable for hands free kits which are displaying any information within the cluster instrument.
Tak, że do końca tygodnia zamykam listę i w piątek wysyłam zamówienie oraz podaje numer konta bankowego na przelew. Proszę do tego czasu 2.loru (wstępnie) 3. GrUzLiK (wstępnie) aby potwierdzili na 100% ze biorą.
PozdrówkaOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
neck99, to czekamy jaki czas na realizacje przewidujesz od momentu kiedy wszyscy wpłacą kasę ??Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Super więc już mamy dziesiątkę Oczywiście jeszcze się mogą dopisywać osoby do niedzieli wieczora. Gdyż w poniedziałek z rana leci zamówienie. Cena nie ulegnie już zmianie bo powyżej 10 sztuk już nie ma znaczenia Ale warto popytać znajomych gdyż potem będzie ciężko znów taka ekipę nazbierać. Osobom zapisanym już wyśle PW z namiarami na konto i poproszę ich o namiar na adres wysyłki będę chciał by kable leciały bezpośrednio do was jeśli się nie uda lub będzie jakaś większa dopłata to kable przyjadą do mnie a ja roześle wam kurierem czy pocztą to będzie do uzgodnienia.
sesik, do mnie szedł kabelek nie całe 2 tygodnie. Wiesz zanim kasa z banku do banku potem kurier zagraniczny tak ze od poniedziałku 2 tygodnie i bedą juz w waszych furachOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99będę chciał by kable leciały bezpośrednio do was jeśli się nie uda lub będzie jakaś większa dopłata to kable przyjadą do mnie a ja roześle wam kurierem czy pocztą to będzie do uzgodnienia
Dobrze by było, gdyby jeszcze GrUzLiK potwierdził swoje zamówienie :idea:
Komentarz
-
-
leff, biore jeden więcej to będziemy testować dla chętnego co przetestuje moge odsprzedać potem Oni twierdzą ze dziala. Ale co test to test
fernando, (jako ze nie udało się zrobić tak żeby wysłać bezpośrednio do was paczki przyjdą do mnie). Zrobie tak ze za 20zł wyśle poczta polską albo kurierem na koszt odbiorcy (wszystko jest w PW). Jeśli będą osoby które mieszkają blisko siebie i zechcą to wyśle kilka w jednej paczce i sie na spocie albo w miedzy czasie rozda
Tak, że co do wysyłek jest już ustaloneOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz